دندان اطفال

مرکز دندانپزشکی امیران: رسیدگی و حفظ بهداشت دهان باید از بدو تولد صورت گیرد بدین ترتیب که بعد از شیر دهی یا باید آب داده شود و یا با دستمال مرطوب و تمیز لثه پاک شود. در شش ماه اول زندگی اولین دندان های شیری رویش پیدا می کند و این پروسه معمولا با درد و تب همراه خواهد بود. طبق گزارشات صرف اراپشن دندان باعث تب و درد نمی شود ولی به خاطر خارشی که لثه دارد نوزاد هر چیزی را داخل دهانش قرار می دهد، گاه وسایلی که تمیز نیست و باعث بیماری او می شود.

پس بهترین راه برای جلوگیری از تب و بیماری، حفظ بهداشت به وسیله تمیز نگه داشتن هر وسیله ای است که‌ کودک داخل دهانش قرار می دهد. استفاده از وسایل طراحی شده برای این امر و قرار دادن آن در یخچال یا فریزر بهترین راه برای حفظ آرامش کودک می باشد. ژل های بی حسی مخصوص که برای اطفال تولید و عرضه شده، تاثیر به سزایی در کم کردن التهاب ناشی از رویش دندان دارد.

دندان اطفال

باید به این نکته توجه داشت که کودک در سن مشخص و معینی دندان در نمی آورد و همیشه بازه زمانی دارد. برای مثال دو برادر با تفاوت سنی کم هیچ‌وقت مانند هم در یک زمان دندان در نمی آورند و اولین دندان شیری یک برادر در سن ۳ ماهگی و دومی ممکن است در سن ۶ ماهگی در بیاید.

در نتیجه سن‌ مشخصی برای رویش دندان ها وجود ندارد و بازه برای این منظور وجود دارد. دیر یا زود بودن جای نگرانی ندارد ولی عدم رویش یا هر امر غیر عادی را باید با پزشک معالج مطرح کرد تا رسیدگی لازم از همان ابتدا صورت گیرد. مسئولیت حفظ بهداشت دندان اطفال با والدین است. هر زمان کودک بتواند ظروف را بشوید،  به تنهایی استیک را با کادر و چنگال بخورد و یا بند کفشش را به تنهایی ببندد، آن زمان می تواند به درستی هم مسواک بزند، در غیر این صورت علی رغم تشویق کودک، مسواک دستش بدهیم و به کمک والدین مسواک بزنند و حتما برای کودکان نخ دندان بکشید. در صورت اهمال در کشیدن نخ دندان برای اطفال، غذا بین دندان ها می ماند و شاهد افزایش پوسیدگی بین دندان هایشان می باشیم .

شیار بند:

اولین دندان دائمی، دندان شش یا همان دندان آسیاب اول می باشد که قبل از افتادن دندان های شیری در سن تقریبا ۵ تا ۷ سال در می آید . این دندان از نظر جویدن غذا در بزرگسالی اهمیت زیادی دارد، زیرا اگر در این سن به این دندان نرسیم و‌ دچار پوسیدگی شود در نوجوانی منجر به درمان ریشه و یا حتی از دست دادن دندان می شود. جدا از ناهنجاری در نظم و ترتیب دندان باعث اختلال در جویدن و مشکلات‌ گوارشی می شود. بنابراین باید به این مهم دقت شود.

شیارهای عمیق در سطح دندان شش وجود دارد که تمیز کردن غذای موجود در این شیار سخت و شاید در بعضی مواقع محال باشد. برای این شیار ماده ای ساخته شده که شیار را پر می کنیم که معمولا تا چند سال بعد امکان دارد این مواد از بین برود. هم مهارت های فرد بسیار بیشتر و هم عمق شیار کم می شود.

دندان اطفال

فلوراید تراپی:

پس از تشکیل دندان مصرف کلسیم چندان تاثیری بر استحکام دندان ندارد و این فلوراید است که تاثیر گذار است . برای همین نصیحت می‌شود هر آنچه مصرف می کنیم دارای فلوراید باشد. منظور دهانشویه، خمیر دندان یا آب مصرفی و معدنی است. برای اطفال بهتر است در آفیس فلوراید در محیط خشک دندانی به‌ مدت شصت ثانیه بر روی سطوح دندان ها قرار داده شود و سپس کاملا برداشته شود تا بلع فلوراید حداقل باشد. به دلیل اجتناب از دل درد، دل پیچه و یا مسمویت که منجر به بستری می شود.

نکات بسیار زیادی در مورد دندانپزشکی اطفال وجود دارد که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف به خوبی با این نکات آشنا می باشد. کودکان زمانی که دندان هایشان رشد می کند ممکن است روند رشد مناسبی نداشته باشند و یا به دلایل متنوع دندان های آنها دچار آسیب گردد. بنابراین پزشکی که در زمینه دندانپزشکی اطفال فعالیت می کند باید به خوبی این مشکلات را بشناسد. روش های درمان دندان کودکان متنوع می باشد که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف به خوبی با این روش ها آشنا است. برخی از این روش ها را در ادامه معرفی می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.

دندان اطفال

روش های متنوع دندانپزشکی اطفال چیست ؟

برخی از بهترین روش هایی که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف برای دندانپزشکی اطفال به کار می گیرد عبارت است از :

1. ترمیم و پر کردن دندان ها یکی از بهترین روش های دندانپزشکی اطفال می باشد که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف با استفاده از این روش پوسیدگی دندان ها را درمان می کند. سلامت دندان ها در این روش تضمین می شود تا رشد خوبی هم داشته باشند.  زمانی که دندان های شیری کودکان دچار آسیب می شود باید با استفاده از این روش دندان ها ترمیم شوند.

2.  فلوراید تراپی یکی از دیگر روش های دندانپزشکی اطفال می باشد که برای بهبود دادن وضعیت مینای دندان کودکان از این روش استفاده می شود. مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف مقاومت دندان های کودکان را با استفاده از این روش افزایش می دهد. شما در چندین جلسه باید کودک خود را برای فلوراید تراپی به نزد پزشک ببرید.

3. سیلانت دندان یکی از دیگر روش های دندانپزشکی اطفال می باشد که روکش پلاستیکی در این روش روی دندان ها قرار گرفته می شد. مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف از پوسیدگی دندان ها با استفاده از این روش جلوگیری می نمایند. این روش یکی از روش های ساده برای مراقبت کردن از دندان ها می باشد.

4.  عصب کشی ریشه دندان ها از دیگر روش های دندانپزشکی اطفال می باشد که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف انجام می دهد. دندان های شیری کودکان زمانی که دچار آسیب می شود باید به بهترین شکل ممکن درمان شود تا در آینده دندان های آنها رشد مناسبی داشته باشد.

5. درمان ارتودنسی یکی از رایج ترین روش های دندانپزشکی اطفال می باشد که مرکز دندانپزشکی امیران- دکتر سید حیدر اشرف با بهترین روش روی دندان کودکان به کار می گیرد. فرایند درمان ارتودنسی باید از 6 سالگی آغاز شود که رشد دندان ها در این صورت به بهترین شکل ممکن انجام می شود. توصیه ها و نکاتی که در مورد ارتودنسی کودکان می باشد را باید جدی بگیرید.

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :